Suriye Güvenli Bölge’de Gazeteciler Günü Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Azez Yunus Emre Enstitüsü, Suriye Güvenli Bölge’de farklı yaş ve meslek gruplarına yönelik düzenlediği etkinliklerle bölge halkını kültürel ve entelektüel çevrelerle bir araya getirmeye devam ediyor.

Bölgede yaşayan halkı dil, kültür, sanat ve edebiyat başta olmak üzere farklı temalar çerçevesinde bir araya getiren Azez Yunus Emre Enstitüsü tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle “Gazeteciliğin Yarınları” adlı konferans düzenlendi.

Enstitünün ev sahipliğinde düzenlenen programa Suriye Basın Federasyonu Başkanı Celal Tellavi, Nahda Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanı Alaa El Abdullah, Fırat Haber Ajansı Muhabiri Ula Şeyh İbrahim, yerel kurum ile kuruluşların temsilcileri, medya okuryazarlığına ilgi duyan kişiler ve davetliler iştirak etti.

Mesleğini icra ederken şehit olan tüm gazetecilerin anılmasıyla başlayan konferansta Suriye Basın Federasyonu Başkanı Celal Tellavi  “Suriye’de Devrimden Önce ve Sonra Gazetecilik” konulu konuşmasını, Nahda Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanı Alaa El Abdullah “Gazeteciliğin Dünü Bugünü ve Yarını” konulu konuşmasını, Fırat Haber Ajansı Muhabiri Ula Şeyh İbrahim ise “Gazetecilerin Sahada Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözümleri” konulu konuşmasını gerçekleştirdi.

Konferans kapsamında gazeteciliğin önemi, geçmişten günümüze gazeteciliğin hikâyesi ve gazeteciliğin geleceği ele alındı.

YEE’NİN SURİYE GÜVENLİ BÖLGE FAALİYETLERİ

Yunus Emre Enstitüsü, 2020 yılında Suriye Güvenli Bölge’nin Azez şehrinde faaliyetlerine başlayarak kısa bir süre zarfında Afrin, El Bab ve Cerablus şehirlerinde de temsilciliklerini açtı.

Suriye Güvenli Bölge’de Yunus’un felsefesini ve barış kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik muhtelif faaliyetler düzenleyen Enstitü, bölge halkını barış ve Türk kültürü etrafında bir araya getirmeye devam ediyor.