Tiflis’te Bağlama Kursu Öğrencileri için Sertifika Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde 6 Temmuz-24 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleşen bağlama kursunu tamamlayanlar için konser ve sertifika takdim töreni düzenlendi.

Bağlama kursu dönem sonu etkinliğine Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçisi Faik Guliyev, Türk Hava Yolları Gürcistan Müdürü Şerafettin Ekici ile öğrencilerin yakınları katıldı.

10 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşen programda konuşan T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Gürcistan’da yaşayan tek kadın ozan Nargile Mehtiyeva’nın Gürcistan'daki faaliyetlerinden gurur duyduğunu dile getirerek, Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde bağlama kursu düzenlenmesinin önemine dikkat çekti.

İNSANLARI MÜZİKLE BİRLEŞTİRECEĞİZ

Sanatsal faaliyetlerin önemine dikkat çeken Büyükelçi Yazgan "Bu tür faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Konserlerinizi daha büyük vesilelerle yapacağız. Gürcistan'da Türkiye'den, Azerbaycan’dan ve Gürcistan'dan insanları müzikle birleştireceğiz." diye konuştu.

Azerbaycan’ın Tiflis Büyükelçisi Faik Guliyev de saz ve bağlama kültürünün Türk ve Azerbaycan halkının kalbinde yer aldığını ifade ederek, bu sanatın gençlere aktarılması için benzer projeleri desteklemeye her zaman hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından bağlama kursu mezunları bir saatlik konser verdi. Dinleyenlere müzik ziyafeti yaşatan konserin akabinde gerçekleştirilen sertifika takdim töreni, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...