Vladimir Şehrinde “Türkiye Günleri” Etkinliği

Yazıcı-dostu sürüm

Rusya’nın Vladimir şehrinde 30 Eylül 2021 tarihinde “Türkiye Günleri” etkinliği gerçekleştirildi. Türkiye’ye ait kültürel zenginlikler, Türkiye temalı fotoğraf sergileri, Türk sinema ve mutfak kültürüne yer verilen etkinlik; Vladimir Bölgesel Yönetimi, Vladimir Ulusal Personel ve Kariyer Geliştirme Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile düzenlendi.

TÜRKİYE’NİN GÜZELLİKLERİ VE İSTANBUL TEMALI FOTOĞRAF SERGİLERİ

Vladimirli üniversite öğrencilerinin büyük ilgisiyle düzenlenen programda Moskovalı sanatçı Elena Belyakova’nın sunumuyla “Bir Moskovalının Kalbinden İstanbul Yansımaları” ve “Türkiye’nin Güzellikleri” fotoğraf sergilerinin açılışı yapılarak katılımcıların beğenisine sunuldu.

TÜRK SİNEMASI VE TÜRK LEZZETLERİ

Halk dansları ve şarkılarla devam eden programın sonunda “Patron Mutlu Son İstiyor” adlı Türk filminin gösterimi yapıldı. Etkinlikte misafirlere Türk mutfağından ikramlarda bulunuldu.

Açılış konuşmalarında ilk sözü alan Moskova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Türk kültürüne ve Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetlerine dair bir konuşma yaptı. Ardından, Vladimir Bölgesi Vali Yardımcısı Vekili Grigoriy Nikolayeviç Vişnevskiy, Vladimir Bölgesi Federasyon Konseyi Üyesi Olga Nikolayevna Hohlova, Vladimir Bölgesi Yasama Meclisi Başkan Yardımcısı Vyaçeslav Yuryeviç Kartuhin, Vladimir-Suzdal Müzesi Genel Müdürü Sergey Yevgenyeviç Rıbakov, Vladimir Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aleksey Aleksandroviç Panfilov, Vladimir Bölgesi Yasama Meclisi Üyesi Antov Pavel Genrihoviç ve T.C. Moskova Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Alper Alp günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi.

 

Diğer Etkinlikler

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...