Yunus Emre Enstitüsü, 5. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni ve Kariyer Günleri’ne Katıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının düzenlemiş olduğu 5. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni ve Kariyer Günleri’ne katıldı.

13-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında, ATO Congresium’da gerçekleştirilen programa; T.C. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, yabancı devlet kurumları temsilcilerinin yanı sıra, bu yıl mezun olacak yaklaşık 5 bin uluslararası öğrenci katıldı. Kep atma töreninin ardından Kariyer Günleri başlığı altında yurt dışında temsilcilikleri bulunan elliden fazla kurum, kuruluş ve firmanın stant kurduğu fuarda, Yunus Emre Enstitüsü ve Türkçenin Sesi Radyosu standı, tasarımı ve özellikle yabancılar için hazırlanmış oyunlarla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Standımızı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve beraberlerindeki heyet, Enstitümüze başarı dileklerini ilettiler.

Etkinlik kapsamında standımızı ziyaret eden YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, fuara gösterilen ilginin beklenenin üzerinde olduğunu söyleyerek, özellikle Türkçenin Sesi Radyosu'nun gerçekleştirdiği canlı yayın ve yarışmalarla fuara farklı bir renk ve dinamizm kattığını söyledi.  Yaptığı çalışmalardan dolayı Yunus Emre Enstitüsünü tebrik eden Bülbül, bu çalışmaların iki asırlık bir boşluğu kapatarak dünyaya Türkçenin ve Türk kültürünün tanıtılması konusunda ciddi bir sorumluluğu yerine getirdiğine dikkat çekti. Benzer misyonlara sahip iki kurum arasındaki iş birliği ve dayanışmanın devam edeceğini vurgulayan Bülbül, Radyonun yarışmasına katılarak fuara renk kattı.

Enstitü standını ziyaret eden yabancı öğrenciler, bir taraftan Enstitünün yurt dışındaki faaliyetleri hakkında bilgi alırken, diğer yandan Türkçenin Sesi Radyosu'nun “Evet-Hayır” ve “Bil Bakalım” gibi yarışmalarıyla eğlendiler. Galip gelen öğrencilere ise kalem, kupa, kalemlik gibi hediyeler verildi.