Batı Avrupa’da Anadil Atağı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Batı Avrupa’da anadili Türkçe olan çocuklara yönelik kurslar düzenliyor. 7-16 yaş arası çocuklar için düzenlenen “Anadilimi Geliştiriyorum Çevrimiçi Türkçe Kurslarına” Batı Avrupa dışında birçok ülkeden talep oluyor.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Batı Avrupa’da yaşayan ve anadili Türkçe olan 7-15 yaş arası çocuklar için çevrim içi Türkçe kursları başlattı. Enstitü hızlanan dijitalleşme sürecini fırsata çevirerek Türkçe’yi daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Avrupa’daki Türkçe kaybına karşı internet üzerinden kurslar da düzenliyor. Köln’den koordine edilen dersler Almanya, Avusturya, Fransa, Belçika, İsviçre, İngiltere ve İtalya gibi ülkeler başta olmak üzere Batı Avrupa havzasını hedefliyor.
 

"TÜRKÇE'NİN GELECEĞİNİ GARANTİ ALTINA ALIYORUZ"

Köln YEE Müdürü Yılmaz Bulut, “Anadilimi Geliştiriyorum Çevrimiçi Türkçe Kursları” hakkında,
‘Batı Avrupa’da iki dilli yeni kuşaklarda Türkçe’nin geleceğini garanti altına almak için çaba gösteriyoruz’ dedi. Bulut, çevrim içi Türkçe dersleri ile sivil toplum kuruluşları işbirliğinde verilen kurslara ilave olarak Türkçe öğretimine yeni imkân sağlandığını vurguladı.

Uygulama Batı Avrupa’da yaşayan ve ana dili Türkçe olan 7-16 yaş arası çocukları kapsıyor. Kurslara katılmak isteyen öğrenciler kayıtlarını Enstitünün sosyal medya hesapları üzerinden yapabiliyorlar. Yaş gruplarına göre yeterli sayıda başvuru alındığında kurslar hemen başlatılıyor. Çevrim içi Türkçe kurslarına kayıt olmak için kurumun www.yeekoln.de adresine başvuru yapılabiliyor.

KISA SÜREDE YOĞUN TALEP 

Yunus Emre Enstitüsünün açtığı Türkçe kurslarına bir aydan kısa bir sürede 12 ülkeden 259 kayıt gerçekleşti. Kurslar en çok Almanya’dan talep görürken, kayıt yaptıran kişi sayısına göre sırasıyla Fransa, Avusturya, Hollanda, Belçika, İtalya ve İngiltere’de yaşayan öğrenciler “Anadilimi Geliştiriyorum Çevrimiçi Türkçe Kurslarına” kayıt oldu. Batı Avrupa ülkeleri haricinde Kuveyt, ABD, Kanada ve Kazakistan’dan da kurslara kayıt gerçekleşti. 

ANADİLİMİ GELİŞTİRİYORUM

Ana dili Türkçe olan 7-16 yaş arası tüm öğrencilerimizi Türkçe kurslarımıza bekliyoruz. Yunus Emre Enstitüsünün çevrim içi Türkçe kurslarına her yerden devam edilebilirsiniz. Türkçeyi farklı yöntemlerle etkileşimli olarak öğrenebilirsiniz. Uzman kadromuz ve nitelikli materyallerimiz ile hizmetinizdeyiz. Türkçe kurslarımız bütün öğrencilerimiz için ücretsizdir. Kayıt işleminden sonra detaylı bilgi e-posta ile gönderilecektir.

Yaş gruplarına göre yapılan sınıflandırma ile ders açmaya uygun sayı elde edildiğinde yeni sınıf açılıyor. Özellikle Batı Avrupa ülkelerinde bulunan Yunus Emre Enstitüleri ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan görüşmeler sonucunda kayıt sayısı her hafta artıyor. Bir ay içinde 500 civarında öğrencinin kurslara kaydolması bekleniyor. 
 
Ücretsiz kayıt için ➡ www.yeekoln.de
İletişim
Eposta 📧 koln@yee.org.tr

WhatsApp   0221 222 123 – 0

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...