Bosna Hersek’te 17. Hizmet İçi Eğitim ve Tercihim Türkçe Projesi’ni Değerlendirme Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından “17. Hizmet İçi Eğitim ve Tercihim Türkçe Projesi’ni Değerlendirme Programı” düzenlendi.

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesinin ev sahipliği yaptığı programa T.C. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve T.C. Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ile çok sayıda davetli katıldı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, yaptığı açıklamada Tercihim Türkçe Projesi ve Kardeş Okul Projesi’nin Bosna Hersek’te çok güçlü bir birliktelik oluşturduğunu belirterek “Bugün gerçekleştirilen program aslında projenin bütününe hizmet ediyor. Tercihim Türkçe Projesi, Bosna Hersek’teki çocukların Türkçe öğrenmesi ve Türkiye ile olan bağlarını geliştirmesi açısından çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Yelkenci, Kardeş Okul Projesi kapsamında gerçekleştirilen öğrenci değişim programlarının da geleceğe yönelik önemli bir adım olduğunu aktardı.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Yunus Emre Enstitüsü tarafından hayata geçirilen Tercihim Türkçe Projesi kapsamında bir araya gelindiğine değinerek “Bosna Hersek’teki çocukların ve gençlerin Türkiye ile olan bağlarının güçlendirilmesi, Bosna Hersek’te Türkçe öğreten eğitmenlerin mesleki yeterliklerinin artırılması, proje kapsamında Türkiye’deki gençlerin aileleriyle birlikte Bosna Hersek’e gelmesi ve benzeri bu projenin pek çok alt başlığı mevcuttur.” değerlendirmelerinde bulundu.

Yunus Emre Enstitüsünün “17. Hizmet İçi Eğitim Programı”nın uluslararası standartlarda Türkçe öğretimi ana teması çerçevesinde yabancı dil öğretiminde kullanılan yeni yöntemler başta olmak üzere çok sayıda önemli konunun yer aldığını ifade eden Enstitü Başkanı Prof. Dr. Ateş, bu tarz programların iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı desteğiyle Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Tercihim Türkçe Projesi yurt dışındaki ilkokul, ortaokul ve liselerde Türkçenin seçmeli ders olarak müfredatta yer almasını sağlıyor.

Dünyanın Farklı Noktalarında Eğiticiler Eğitiliyor

Yunus Emre Enstitüsü, yurt içinde ve yurt dışında yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında çalışan Türkolog, akademisyen ve öğretmenlerin mesleki yeterliklerine katkıda bulunmak amacıyla “eğiticilerin eğitimi” programları düzenliyor.

Eğiticilerin eğitimi programlarında Enstitü uzmanları tarafından alanla ilgili güncel çalışmalar, yöntem ve yaklaşımlar gibi pek çok başlık altında kapsamlı bir eğitim veriliyor.

 

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Brunei Yunus Emre Enstitüsü tarafından Brunei Savunma Bakanlığı (...

Yunus Emre Enstitüsü, Latin Amerika’da Türkiye’nin kültürel mirasını tanıttığı faaliyetlerle farklı ülkelerde Türk...

Iraklı Polisler Türkçe Öğreniyor

 

Yunus Emre Enstitüsü, Bağdat'ta bulunan Irak İç İşleri Bakanlığı Diller...

Gerçekleştirdiği birbirinden özgün faaliyetlerle kadim Türk kültürünü dünyanın farklı kıtalarına taşıyan Türkiye’nin...