Brunei’de Savunma Bakanlığı Yetkilileri Türkçe Öğreniyor

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Brunei Yunus Emre Enstitüsü tarafından Brunei Savunma Bakanlığı (MinDef) yetkililerine yönelik Türkçe kursları düzenlendi.

Brunei Savunma Bakanlığı yetkililerinin katıldığı ilk derse iştirak eden T.C. Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Prof. Dr. Hamit Ersoy, düzenlenen kursun Brunei’de Türkçe kurslarına gösterilen yoğun ilginin bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

Büyükelçi Ersoy, “Bu kurslar, halkın Türkiye’nin zengin tarihi ve kültürel mirası hakkında daha fazla bilgi edinme ve yakından tanıma konusundaki artan ilgisini gösteriyor. MinDef ile düzenlediğimiz ilk ders olması sebebiyle Büyükelçiliğimiz açısından da önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor.” ifadelerini kullandı.

Brunei genelinde Türkçe kurslarına gösterilen yoğun ilginin ümit verici olduğunu, dil aracılığıyla halklar arasında kültürel alışverişin kolaylaşmasına ve kalıcı bağların kurulmasına olanak sağladığını kaydeden Ersoy, “Bu, ikili anlaşmalarımızın somut sonuçlar vermesinde önemli bir temel oluşturuyor.” diye konuştu.

Büyükelçi Ersoy, Türkçe kurslarının iki ülke arasında kültür alışverişinde önemli bir basamak olduğuna da işaret etti.

Brunei’de Enstitü bünyesinde düzenlenen Türkçe kurslarının yanı sıra Brunei Savunma Bakanlığına yönelik gerçekleştirilen kurs, ülke genelinde Türkçe öğretimi faaliyetlerinin düzenlendiği 10. kurum oldu.

Brunei Yunus Emre Enstitüsü, ülke genelinde Türkçe öğretimi faaliyetlerine ve kültürel etkileşim etkinliklerine büyük bir ivmeyle devam ediyor.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, Latin Amerika’da Türkiye’nin kültürel mirasını tanıttığı faaliyetlerle farklı ülkelerde Türk...

Iraklı Polisler Türkçe Öğreniyor

 

Yunus Emre Enstitüsü, Bağdat'ta bulunan Irak İç İşleri Bakanlığı Diller...

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından “17...

Gerçekleştirdiği birbirinden özgün faaliyetlerle kadim Türk kültürünü dünyanın farklı kıtalarına taşıyan Türkiye’nin...