Endonezya Ordusu Türkçe Öğrenecek

Yazıcı-dostu sürüm

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya’nın dört bir yanına ulaşarak geniş bir yelpazede Türkçe öğretimi faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor.

Enstitü, ülke genelinde gerçekleştirdiği büyük ölçekli Türkçe öğretimi faaliyetlerine bir yenisi ekleyerek Endonezya ordusuna Türkçe kurslarının başlatılmasına yönelik ilk adımı attı. Cakarta Yunus Emre Enstitüsü ile Endonezya Kara Kuvvetleri Komutanlığı arasında Türkçe öğretimi alanında iş birliği protokolü imzalandı.

Enstitünün ev sahipliğinde 7 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen imza töreninde Cakarta Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Cemal Şahin ve Endonezya Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uluslararası İlişkiler Eğitim Dairesi Başkanı Albay Rivan Rembudito Rivai hazır bulundu.

Enstitü, Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeline yönelik başlatacağı Türkçe öğretimi faaliyetleri çerçevesinde 2023 yılı içerisinde Endonezya’nın Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları personeline de Türkçe kursları düzenlenmeyi planlıyor. İmzalanan protokol kapsamında Türkçe, Endonezya’nın kuvvet komutanlıklarında tercih edilen ikinci yabancı dil konumuna yükselecek.

Endonezya Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uluslararası İlişkiler Eğitim Dairesi Başkanı Albay Rivan Rembudito Rivai, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile diğer kurumlar arasında imzalanan protokoller içerisinde Yunus Emre Enstitüsü ile yapılan Türkçe öğretimi protokolünün Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki en önemli gelişmelerden biri olduğunu kaydetti.

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Cemal Şahin, imzalanan protokole ilişkin “Uzak Doğu Asya’da Endonezya’nın en büyük askerî, politik ve ekonomik güce sahip olmasından dolayı imzalanan bu protokol iki ülke arasındaki ilişkiler açısından çok önemli bir gelişmedir.” ifadelerini kullandı.

Protokol kapsamında Enstitü tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeline 4 yıl boyunca Türkçe kursları verilecek.

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü, 2023 yılının sonunda Endonezya Millî Savunma Bakanlığı ile Türkçe öğretimi faaliyetlerinden Türkiye’nin kültürel mirasının tanıtımına kadar pek çok alanda iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri perçinleyecek kapsamlı bir protokol imzalamayı planlıyor.

100. Yılda 1 Milyona Doğru

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan temsilcilikleri aracılığıyla gerek saygın yerel kurumlarla yaptığı iş birlikleri gerekse yüz yüze ve dijital ortamda düzenlediği Türkçe öğretimi faaliyetleriyle Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde “1 milyon kişiye Türk kültürünü ve Türkçeyi tanıtma” hedefini gerçekleştirmeye yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Brunei Yunus Emre Enstitüsü tarafından Brunei Savunma Bakanlığı (...

Yunus Emre Enstitüsü, Latin Amerika’da Türkiye’nin kültürel mirasını tanıttığı faaliyetlerle farklı ülkelerde Türk...

Iraklı Polisler Türkçe Öğreniyor

 

Yunus Emre Enstitüsü, Bağdat'ta bulunan Irak İç İşleri Bakanlığı Diller...

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından “17...