“Yurt Dışı Buluşmaları” Programının Yeni Durağı İtalya Oldu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan Lacivert Dergi iş birliğinde dünyanın farklı noktalarında düzenlenen “Yurt Dışı Buluşmaları” adlı program serisinin yeni durağı İtalya oldu.

Başkent Roma’da bir otelde gerçekleştirilen programda Prof. Dr. Kemal Sayar, Yazar Ekrem Demirli, Dr. Savaş Barkçin, Lacivert Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Akar ve Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay konuşmacı olarak yer aldı.

Yurt Dışı Buluşmaları’na Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, Turkuvaz Dergi Genel Müdürü Yasemin Gebeş, Roma’da yaşayan Türk vatandaşları, Türk öğrenciler ve İtalyan davetliler katıldı.

Roma Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Zafer Kıyıcı, “Lacivert Dergi ve Enstitümüz iş birliğinde düzenlenen ‘Yurt Dışı Buluşmaları’nı Roma’da gerçekleştirdik. Programda Roma’da yaşayan Türk vatandaşlarının ve Roma’da eğitim alan Türk öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Programımız boyunca edebiyat, medya ve psikoloji alanlarında kıymetli konuşmacılarımız tarafından önemli konu başlıklarına değinildi.” değerlendirmesinde bulundu.

Turkuvaz Dergi Genel Müdürü Yasemin Gebeş ise Roma’nın yurt dışındaki dördüncü durakları olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Yunus Emre Enstitüsünün Türk kültürünü ve Türkçeyi yaygınlaştırmak adına düzenlediği faaliyetlerden biri de ‘Yurt Dışı Buluşmaları’ başlıklı program serisidir. Biz de Lacivert Dergi olarak bu kez programın Roma ayağında, burada yaşayan Türkler ve Türkçe öğrenmek isteyen Romalılara kendi kültürümüzü kendi dilimizde anlattık. Çok değerli katılımcılarımız vardı. Farklı alanlardan çok değerli konuşmacılarımız oldu.”

Yaklaşık iki saat süren programda Türkiye’nin önemli isimleri tarafından edebiyat, psikoloji ve medya alanları başta olmak üzere çeşitli alanlar farklı konu başlıklarıyla ele alındı.

Yurt Dışı Buluşmaları, soru ve cevap oturumun ardından sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Toronto Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası kapsamında “Mehmet Akif, Şiir, Hafıza ve...

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün girişimleriyle ve destekleriyle, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi (AMİA) bünyesinde “...

İran’ın başkenti Tahran’da, Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılı ve 2023 Mevlâna Yılı dolayısıyla Şebiarus...

Yunus Emre Enstitüsü ve Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan Lacivert Dergi iş birliğinde edebiyat, psikoloji ve...