Madrid’de Tarihte İz Bırakan Türk Kadınları Konulu Kitap Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan yurt dışı temsilciliklerinde düzenlediği Türkçe öğretimi faaliyetleri ve Türkiye’nin zengin kültürel mirasının tanıtıldığı kültürel etkileşim etkinliklerinin yanı sıra kadim Türk kültüründe iz bırakan Türk şahsiyetlerin tanıtıldığı özel etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor.

T.C. Madrid Büyükelçiliği, Madrid Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Bağcılar Belediyesi, Diyalog ve Eğitim İçin Kadınlar Derneği iş birliğiyle Tomris Hatun, Kösem Sultan ve Halide Edip Adıvar gibi geçmişten günümüze medeniyete ışık tutan “Medeniyet Işığı Türk Kadınları” adlı kitabın tanıtımı gerçekleştirildi.

Madrid Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde, Türk tarihinde iz bırakan Türk kadınlarının konu alındığı kitabın tanıtım programında açış konuşmasını gerçekleştiren Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Türk kadınlarının tarihten günümüze kadar kültür ve toplum hayatında bulundukları önemli katkıları sunan bu eseri yayımlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

T.C. Madrid Büyükelçiliği Müsteşarı ve Geçici Maslahatgüzarı Ayşe Zeybek, binlerce yıllık Türk tarihinde Türk kadınlarının hayatın her alanında üstlendikleri önemli görevlere ve başrolde yer aldıkları kahramanlıklara işaret etti. Bilim ve kültür hayatına yön veren öncü Türk kadınlarının sayısının gün geçtikçe artmasına memnuniyetle tanık olduğunu ifade etti.

ESER, BİLGE, GÜÇLÜ VE CESUR TÜRK KADINININ DÜNYADA DAHA DOĞRU VE YAKINDAN TANINMASINDA ÖNEM TAŞIYOR

Diyalog ve Eğitim İçin Kadınlar Derneği Başkanı Giovanna Calderon konuşmasında, Türk ve İslam tarihinde kadınların devlet yönetiminden cephede vatan savunmasına kadar hayatın her alanında önemli roller üstlendiklerini ve MÖ 6. yüzyıldan geride bıraktığımız 20. yüzyıla kadar yaşamış olan ve Türk tarihinde önemli izler bırakan 50 Türk kadınının biyografisini içeren Medeniyet Işığı Türk Kadınları adlı kitabın yayımlanmasının bilge, güçlü ve cesur Türk kadınının dünyada daha doğru ve yakından tanınmasında son derece önem arz ettiğini dile getirdi.

ESERDE 50 TÜRK KADINININ BİYOGRAFİSİ YER ALIYOR

Kitabın sunumunu gerçekleştiren Madrid Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ersin Adıgüzel, kitapta biyografileri yer alan ve her biri farklı özelliklere sahip 50 Türk kadınının bir bütün olarak düşünüldüğünde, üstlendikleri sorumluluklar ve icra ettikleri görevlerle devlet ve toplum hayatına son derece önemli katkılarda bulunduklarını söyledi.

Medeniyet Işığı Türk Kadınları adlı kitabın İspanyolcaya tercüme edilmesinin planlandığını ifade eden Adıgüzel, böylece ana dili İspanyolca olan 500 milyonu aşkın kişinin bu değerli esere ulaşabileceğini ifade etti.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü ve Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan Lacivert Dergi iş birliğinde dünyanın farklı...

Toronto Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası kapsamında “Mehmet Akif, Şiir, Hafıza ve...

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün girişimleriyle ve destekleriyle, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi (AMİA) bünyesinde “...

İran’ın başkenti Tahran’da, Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılı ve 2023 Mevlâna Yılı dolayısıyla Şebiarus...